Столична община започна подготовката за работата на актуализацията на Общия

...
Столична община започна подготовката за работата на актуализацията на Общия
Коментари Харесай

Около 500 хил. лв. ще бъдат вложени за развитие на София

Столична община стартира подготовката за работата на актуализацията на Общия организационен проект на София посредством самодейността Визия за София. Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова разясни, че Визията за развиване ще стане подготвена до септември 2018 година, а заложените средства в нея са до 500 хиляди лева Стана ясно, че документът ще докара до приемане на промени в Общия организационен проект на София, осведоми Агенция Фокус.

Фандъкова изразинадежда в основата на Общия организационен проект на София да залегне развиването на столицата като зелен и новаторски град. Тя посочи, че първите действия по процеса на правене на Общия организационен проект на София са били предложенията за промени в законодателството, които основният проектант на София и неговият екип са подготвили.

Кметът на София благодари и на депутатите от ГЕРБ, че са внесли промени в Закона за устройство и застрояване на Столична община, позволяващи спомагателна отбрана на зелените площи и ограничаване на строителството на високи здания. Във връзка с вписването на зоните на паркиране в проекта, кметът на София съобщи, че в случай че хората желаят, ще поддържа уголемение на зелените зони за паркиране. По думите й задачата не е събирането на повече доходи, а нареждане на паркирането. Председателят на СОС Елен Герджиков добави, че е заменен моделът на разработване на стратегически документи в Столична община, а основният проектант на столицата арх. Здравко Здравков уточни, че би трябвало да има явен небосвод накъде се върви във връзка с Визията за развиване на София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР