Столична община забрани продажбата на билети от шофьорите в градския

...
Столична община забрани продажбата на билети от шофьорите в градския
Коментари Харесай

СО изолират шофьорите в столичния градски заради COVID-19. А пътниците?

Столична община забрани продажбата на билети от водачите в градския превоз, както и влизането на жители от първата врата. Това са част от ограниченията на столичния спешен щаб за битка с ковид, които целят да лимитират разпространяването на болестта.
Зам.-кметът по превоза в София Кристиан Кръстев прикани в ефира на Българска национална телевизия столичани да подхождат отговорно и да проявят самодисциплина.

Не е ясно обаче по какъв начин ограничаването на продажбата на билети оказва помощ на жителите на София против ковид. Градският превоз ще се движи постоянно, а в пиковите часове той постоянно е препълнен. Освен всичко, на доста от спирките липсват обекти на Центъра за градска подвижност, което прави покупката на билет невъзможна. Не е ясно по какъв начин ще се управляват гратисчиите и дали ще има санкции, в случай че пасажер без билет бъде засечен от контролите на ЦГМ.

По рейсовете към този момент има разлепени предупредителни табели, с които се оповестява на пасажерите, че първата врата в транспортните средства няма да се отваря, а билети от водача не се купуват. Това предстоящо провокира и съответната реакция на отвращение.

Граждани се питат какъв е смисълът на мярката и по какъв начин тъкмо лимитира разпространяването на болестта. Определиха мярката като " чиночническа дисциплинираност ", която единствено би влошила обстановката поради скупчването на доста хора на тясно пространство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР