Столична община за пореден път доказва, че показността и личният

...
Столична община за пореден път доказва, че показността и личният
Коментари Харесай

Току-що открит от Фандъкова мост пак е затворен

Столична община за следващ път потвърждава, че показността и персоналният пиар на кмета Йорданка Фандъкова са й по-важни от действително свършената работа и от комфорта на жителите на града. Откритият персонално преди няколко дни от Фандъкова мост над река Суходолска сред ж.к. „ Люлин “10 и Западен парк още веднъж е затворен, видя „ Сега “. Недостъпни са и двете детски площадки, както и спортната площадка, пред които неотдавна кметът на града се снима дружно със съпартиеца си от ГЕРБ и кмет на регион „ Люлин “ Милко Младенов. Както и преди, на живеещите в квартала още веднъж им се постанова да вървят дълго и да заобикалят много, с цел да съумеят да влязат и да се разходят в Западния парк. Самият парк също дълго бе напълно затворен поради ремонт, продължил между 2018 година и 2021 година Първоначалната концепция бе мостът да бъде подготвен дружно с края на ремонта на втория по величина парк в София, само че след това строителството на оборудването бе в допълнение отсрочено. 

Всичко това се случва, макар че преди единствено три дни от Столична община публично разпространиха информация, че след дълго очакване мостът е приключен и че той към този момент може да се употребява от софиянци. „ Благоустрояване на над 10 декара паркова територия и нов пешеходен мост обезпечават комфортна връзка от регион „ Люлин “ към Западен парк. Оформени са зелени площи, алеи, две детски и спортна площадка, както и велоалеи “, се споделяше в известието, в което бяха представени думи на Фандъкова. „ За територията бе създаден обстоен организационен проект (ПУП) и квалифициран план „ Западна врата към Западен парк “ – допълни кметът на „ Люлин “ Милко Младенов. „ Паркът е самостоятелен по протежението на бул. „ Петър Дертлиев “ и ж.к. „ Люлин 10 “. Изградени са тротоари, пешеходни алеи и ново осветяване. Места за отмора с пейки и кошчета. Поставено е и видеонаблюдение. Пешеходният мост, със стоманена структура, е с дължина над 31 метра и минава над река Суходолска ", оповестиха още от " Московска " 33. Всъщност в реалност към сегашния миг цялата разказана територия е оградена с огради и никой не може да влезе в нея. 

Причината мостът към момента да не действа е, че следва да се доизгради още от алейната мрежа към него, както и да му се сложи ограда към реката, разясниха от общината. Предстои също по този начин в региона да се засади дървесна и храстова растителност. 

Според първичните проекти мостът над река Судохолска при " Люлин " 10 трябваше да бъде приключен в границите на огромния ремонт на Западен парк, почнал преди повече от 3 година, чийто край неведнъж бе отлаган. По време на строителството обаче Столична община изиска това оборудване да отпадне от плана. Причината бе, че фирмата-изпълнител на цялостния ремонт - " Галчев инженеринг ", отказала да го строи с претекст, че мостът е неосъществим за осъществяване. Затова и от общия бюджет за ремонта на парка, който бе в размер на към 11 млн. лева, бяха извадени 63 654 лв. с Данък добавена стойност, колкото се смяташе, че ще коства оборудването.

Впоследствие обаче от общината въпреки всичко взеха решение да има мост сред " Люлин " и Западен парк|. Този път обаче цената бе много по-висока - към 300 000 лв.. Неговото строителство стартира към 3 месеца след края на ремонта на самия парк и явно ще продължи и още. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР