Столична община за 2018 г. ще започне обсждането на Бюджет

...
Столична община за 2018 г. ще започне обсждането на Бюджет
Коментари Харесай

Столична община обсъжда Бюджет 2018 по нов начин

Столична община за 2018 година ще стартира обсждането на Бюджет 2018 година по-рано тази година за разлика от предходните. Вече има направена нова процедура детайлите са ясни. Това разгласи зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов.

Всичко това стана допустимо откакто усилената работа на работна група, която бе основана по предложение на Политическа група 5. Дейноста й бе утвърдена от общинските съветници още през април. Така разискването на Бюджет 2018 на Следствен отдел към окръжна прокуратура може да започва още в миналата година, а не както до момента в първите 3-4 месеца на актуалната.

Още в този момент в комисиите може да стартират разискванията на бюджета, удостовери зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов пред публицисти на днешната сесия на СОС.

Общинските съветници с мнозинство одобриха отчета за осъществяване на Бюджет 2016. Приходната част е изпълнена на 100% и има 51 млн. лева повече спрямо 2015 година, разгласи още Дончо Барбалов.

Той разяснява, че сега се готви нов закон за обществените финанси и съгласно него общините няма да могат да подписват контракти, в случай че не са изпълнили приходите, заложени в бюджета.

Новият метод на приемане на Бюджет 2018 ще бъде като тестови и в случай че мине процедурата сполучливо, Следствен отдел към окръжна прокуратура ще си го разпишем в разпоредба, съобщи Барбалов

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР