Столична община влиза в битка за пътната безопасност. Кметът на

...
Столична община влиза в битка за пътната безопасност. Кметът на
Коментари Харесай

София влиза в битка за пътната безопасност

Столична община влиза в борба за пътната сигурност.

Кметът на София Йорданка Фандъкова и 11 неправителствени организации показаха през днешния ден основаването на институционален механизъм за извънсистемен надзор върху активността, касаеща пътната сигурност в града.

„ Столичната община има огромен опит в работата и партньорството в неправителствения бранш посредством другите стратегии. Представители на разнообразни области вземат участие непосредствено във образуването на политики в Столична община “, изясни Фандъкова.

По думите ѝ Съветът ще работи напълно на публични начала и посредством присъединяване в състава на разнообразни типове органи. За ръководител е препоръчан зам.-кметът по превоза, а самата Фандъкова ще взе участие в огромна част от съвещанията.

Движението на велосипедистите е една доста значима тематика, само че освен.

„ Наистина това е част от моето виждане за взаимна работа в неправителствения бранш. Надявам се да намерим най-хубавия метод, по който всички да допринесем за една по-сигурна София “, съобщи столичният кмет.

Фандъкова напомни всичко, което е направено напоследък за пътната сигурност в столицата. Тя даде образец с повдигнатите пешеходни пътеки, които са към този момент над 330.

„ Мисля, че те се утвърдиха като един добър метод за понижаване на скоростта и спасяването на човешки животи “, изясни Фандъкова.

На този декор над 220 са пешеходните пътеки в София, които са с в допълнение осветяване. Над 1000 броя пък са изкуствените неравности към учебни заведения и детски градини. Вече 20 пешеходни пътеки са оборудвани със "специално обрисуване ".

„ Продължаваме построяването на разделители вид пешеходна ограда в София. Последно подобен огромен план направихме на Симеоновско шосе “, уточни кметът, като добави, че в по-страничните квартали са инсталирани разделители вид Ню Джърси, както и се построяват тръбно-решетъчни парапети към входовете на детски градини.

В Столичната община работи и Съвет за безвредното придвижване на деца в София. Така 84 са интерактивните площадки в другите учебни заведения и детски градини.

„ Убедена съм, че с творчеството на присъстващите представители тази стратегия можем да я обогатим. Ако децата са добре готови, те са тези, които са нашите сътрудници. Затова децата са необикновен фокус в нашето внимание “, уточни столичният кмет, като на брининга стана ясно, че на 20 ноември започва олимпиада по пътна сигурност в учебните заведения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР