Столична община въвежда строги мерки във връзка с разпространението на

...
Столична община въвежда строги мерки във връзка с разпространението на
Коментари Харесай

Столична община въвежда строги мерки във връзка с разпространението на коронавируса. Вижте какви

Столична община вкарва строги ограничения по отношение на разпространяването на ковид . Кметът Йорданка Фандъкова изясни, че е последовател на всички допустимо най-сериозни ограничения. На уеб страницата на Столична община ще бъде основана специфична страница, на която жителите ще могат да се осведомят за подхванатите ограничения.
Затварят учебните заведения, само че детските градини ще работят
Училищата в София ще бъдат затворени за една седмица .  Учебните заведения, които имат техническа опция, ще могат да организират онлайн образования. Преустановяват се всички учебни екскурзии, както и зелени и бели учебни заведения.

Детските градини обаче ще продължат да работят , като ще има мощен надзор на входа и връщане на деца, които имат признаци на някакво заболяване. „ При нужда имаме подготвеност да засилим тези ограничения, тъй че да се затворят и детските градини “, изясни Фандъкова. Тя акцентира, че дисциплината и спазването напътствията на лекарите са извънредно значими, тъй като по този метод ще помогнем на себе си и околните си.
Затварят театрите и кината
Затварят се всички обществени места, в това число театри, кина, галерии, детски клубове, концертни зали , с цел да може да се ограничи оптимално събирането на хора.  Всички периодически и краткотрайни пазари също ще бъдат затворени, включително и пазарите в Малашевци, Подуяне, на Националния стадион „ Васил Левски “ - всички места, на които се струпват доста хора.
Дезинфекция на улици и градски превоз
Продължават засилените ограничения за стерилизация на всички градски пространства . Ще бъдат измити и всички контейнери и подлези с препарат. Няма да бъде спирано и усиленото почистването на улиците, когато времето го разрешава. Продължават и ограниченията за стерилизация на градския превоз и метрото. Ще се предложи и краткотрайно прекъсване на нощния превоз.

„ Нека се пазим взаимно ”, прикани по-рано Центърът за градска подвижност. Заради това  в градския превоз в София се вкарват спомагателни мерки  по отношение на ограничението на разпространяването на ковид:
- Първата врата не се отваря на транспортните средства, в които кабината на лидера не е изолирана;
- Водачите краткотрайно не продават билети;
- Кабините, които не са зад стъкло в транспортните средства, са отделени с ленти от салона;
- Водачите на рейсовете отварят вратите, бутоните са изключени, с цел да не се постанова пасажерите да ги пипат с ръце.
Помощ за лечебните заведения
Осигуряването на здравната грижа в града е измежду целите на Столична община . „ Както държавните, по този начин и частните лечебни заведения изявиха предпочитание да се включат в тази задача съгласно опциите си. По най-важният въпрос, по който държавното управление работи, е финансирането на всички лечебни заведения, които имат грижата за диагностицирането и грижата за болните “, изясни Фандъкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР