Столична община въвежда днес безплатни буферни паркинги за всички, които

...
Столична община въвежда днес безплатни буферни паркинги за всички, които
Коментари Харесай

Безплатни буферни паркинги в столицата

Столична община вкарва през днешния ден безвъзмездни буферни паркинги за всички, които оставят колата си и употребяват градския превоз в града. Мярката се подхваща по отношение на прогноза за 18 декември за превишения на стойностите на фините прахови частици над две от станциите на Изпълнителната Агенция по околна среда над 150 мкг/куб.м.

Безплатните паркинги са ситуирани по линиите на метрото на бул. " Цариградско шосе ", бул. " Черни връх ", бул. " Ломско шосе ", бул. " Александър Малинов " и на бул. " Драган Цанков ", съобщи БГНЕС.

От общинската администрация приканват жителите, които имат опция, да не употребяват персоналните си коли, а тези, които се отопляват на твърдо гориво – да преминат на различно отопление.

Продължава и миенето на столични булеварди с автоцистерна.

Екипи на Столичен инспекторат правят и инспекции за източници на замърсяване от строителни, търговски, промишлени обекти и по сигнали на жители.

На сайта https://air.sofia.bg всички жители могат да наблюдават в действително време измерваните стойности на фините прахови частици, както и прогнозите за идващите дни. На особено мобилно приложение SofiAir, което може да се смъкна и употребява на телефони с Android и iOS операционни системи, жителите могат да получат информация за подхванатите ограничения при нараснала централизация на фини прахови частици.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР