Столична община въвежда безплатни буферни паркинги към станциите на метрото

...
Коментари Харесай

Паркингите към станциите на метрото ще са безплатни на 26 и 27 ноември |

Столична община вкарва безвъзмездни буферни паркинги към станциите на метрото на 26 и 27 ноември - поради предстоящо замърсяване на въздуха на тези дати.

Мярката, която се вкарва за предварителна защита, е поради " висок атмосферен капацитет за замърсяване с ФПЧ10 и възможност за настъпващи неподходящи метеорологични условия, водещи до задържане и струпване на атмосферните замърсители в ниските пластове на атмосферата ".

Също по този начин ще бъдат осъществени и взаимни инспекции с отдел " Пътна полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи и Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " по транспортни артерии, както и инспекции за горене на боклуци навън, обявиха от локалната администрация.

От общината приканват жителите да подават сигнали при определяне на нерегламентирано изгаряне на боклуци на телефоните на съответното районно управление (на МВР) при Столична дирекция на вътрешните работи или на денонощния телефон на Оперативен център на Столичен инспекторат 02/987-55-55.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР