Столична община в лицето на директора на дирекция „Общински строителен

...
Столична община в лицето на директора на дирекция „Общински строителен
Коментари Харесай

Столична община е обжалвала съдебното решение, с което изход на Стрелбище беше оставен блокиран

Столична община в лицето на шефа на дирекция „ Общински строителен контрол” арх. Влади Калинов е обжалвала пред Върховния административен съд (ВАС) определението на Административен съд София, с което не беше разрешено възобновяване и отварянето на един от изходите на столичния квартал „ Стрелбище”. Това удостовери посредством своя формален профил във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.
Припомняме, че сагата се точи към този момент през целия месец август, откакто строителната компания НИКМИ си разреши да затвори част от продължението на ул.”Майор Първан Тошев”, с което тя бива обвързвана с ул. „ Дедеагач”, а по-късно и унищожи заградената част с основанието, че улицата е нелегално и влиза в частния парцел на компанията. Това провокира бурно неодобрение измежду жителите на „ Стрелбище”, а дирекция „ Общински строителен контрол” издаде заповед за възобновяване и отваряне на улицата, като изиска авансово осъществяване. На първа инстанция обаче тази заповед беше спряна след тъжба на НИКМИ.
Сега Фандъкова прецизира, че в обжалването пред Върховен административен съд е „ ясно разказано, че в решението неправилно е признато, че оградата е била „ сложена преди години “, както и без доказателства е признато, че тя е била построена по отношение на наставление на региона. Предписанието на региона, което е приложено към документите пред съда, е за разчистване на терена от насъбрани боклуци, което по никакъв метод не се свързва с слагането на ограда”.
Actualno.com зададе на столичния кмет за какво в решението на първа инстанция на съда липсва мнение от страна на дирекция „ Общински строителен контрол” по жалбата на НИКМИ. Конкретен отговор към момента няма.
Освен това има и заповед за изцяло унищожаване на оградата към парцела, като НИКМИ е обжалвала и нея. По тази заповед към момента няма решение.
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР