Столична община тегли заем от 50 млн. евро от Европейската

...
Столична община тегли заем от 50 млн. евро от Европейската
Коментари Харесай

Столична община тегли заем от 50 млн. евро от ЕИБ

Столична община тегли заем от 50 млн. евро от Европейската капиталова банка.

Той ще разреши на общината да усили каузи на плановете за градско развиване, ориентирани към пешеходната инфраструктура и постигането на екологични цели.

Документът беше подписан от столичния кмет Йорданка Фандъкова и вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка Лиляна Павлова.

На събитието Фандъкова посочи, че е основана стратегия, с която се цели възобновяване на тротоари във всички квартали на София.

„ Столичната община от години има специфична политика по финансирането и дълга. Изключително прецизни сме, съблюдаваме строго закона за общинския дълг. Благодарение на поддръжката на банката до този миг ние имаме изпълнени редица основни планове, които трансформираха и не престават да трансформират средата в нашия град “, акцентира Фандъкова.

„ Радвам се, че с тези 50 млн.евро ще допринесем за един доста значим детайл – инфраструктурата за пешеходците. Традиционно банката съфинансира предходните прави на метрото, а напълно скоро се чака да подпишем и спомагателното съфинансиране за доизграждане на новите прави на метрото “, уточни Павлова

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР