Столична община търси терени за скейт площадки, които да бъдат

...
Столична община търси терени за скейт площадки, които да бъдат
Коментари Харесай

Скейтбордисти и столични съветници се разбраха: Търсят се терени за площадки

Столична община търси терени за скейт площадки, които да бъдат проектирани взаимно с Федерацията по скейтборд и София Скейт Сити.

Това стана ясно на среща, инициирана от общинските съветници от ГЕРБ, на която участваха зам.-председателят на СОС Николай Стойнев, председателката на Комисията по спорт към СОС Таня Георгиева, съветниците Анатоли Илиев, Ботьо Ботев, Стефан Марков от Република България, представители на Европейска столица на спорта, основният проектант на София Здравко Здравков, Делян Стефанов от София Скейт Сити и Николай Георгиев от Федерацията по скейтборд. 

Те разискаха коментираните в общественото пространство случаи  от последните седмици, свързани с недоразумения при използването на Наредбата за публичен ред на Следствен отдел към окръжна прокуратура, от страна органите на реда. Участниците в срещата се сплотиха към тезата, че в Наредбата е ясно записано, че не е неразрешено карането на скейтборд в София. Но рискови каскади върху парапети, бордове на фонтани и други детайли от градското обзавеждане са неприемливи. Общинските съветници поеха ангажимент да проведат срещи с контролните органи и да разяснят текстовете в нормативния документ. От своя страна представителите на Федерацията по скейтборд също ще разговорят със своите членове. 

По време на срещата бе разискван и пропуща в законодателството, в което липсва формулировка на средствата на напредване вид „ ръб “. Общинските съветници са подготвени да спомагат за законодателни промени, с цел да се избегне нормативния вакуум.

През идната седмица представители на скейтбордистите ще се срещнат с основния проектант Здравко Здравков, с цел да стартират разискването на вероятни терени за построяването на скейт площадки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР