Столична община стартира на 20 март 2019 година традиционната кампания

...
Столична община стартира на 20 март 2019 година традиционната кампания
Коментари Харесай

почистване

Столична община започва на 20 март 2019 година обичайна акция – Пролетно разчистване.

Тя ще продължи до 15 април 2019 година.

Кампанията ще протече на два стадия:

Първи стадий: „ Включи се и почисти своя квартал” от 20.03. – 31.03.2019 година – разчистване на прилежащите територии към жилищни здания, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински институции, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, учебни дворове, детски заведения, разлепени листовки по стълбове, дървета, елтабла, боядисване на ел. табла и други уреди.

Втори стадий: „ Чиста и зелена София, без пластмасови отпадъци” от 01.04.- 15.04.2019 година – разчистване и озеленяване на общински територии и тревни площи по улици и булеварди, деретата и корита на реките, като предварителна защита на риска от наводнения.

Затревяване на свободни общински места, насипване с трошляк, трошен камък, слагане на кашпи на детски площадки и междублокови градинки, засаждане на дървета, нискостеблени шубраци и цветя в градинки и паркове, възобновяване на пейки /подмяна на счупени летви/ и боядисване на същите; унищожаване на изоставени, ръждясали табели от стълбове по улици и булеварди, територии към манастири, крайградски места и зони за отдих.

Създадена е организация за съгласуване активността по пролетното разчистване, като на телефона на оперативния център 987 55 55 и 93 77 566 в интервала на акцията, жителите ще могат да подават своите сигнали, оферти и други, за времето от 09.00 до 17.00 ч.

За акцията по пролетното разчистване са обезпечени 50 000 бр. чували и 20 000 бр. ръкавици, които ще се раздават в районните инспекторати по места.

Информация за акцията е оповестена на електронната страница на Столичен инспекторат и Столична община.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР