Столична община ще възложи независима техническа експертиза за възстановяване на

...
Столична община ще възложи независима техническа експертиза за възстановяване на
Коментари Харесай

Фандъкова ще възстановява Княжевския лифт

Столична община ще разпореди самостоятелна техническа експертиза за възобновяване на Княжевския въжен превоз. Благодаря на всички общински съветници, които поддържаха предлагането ми за проучване на опциите за възобновяване на лифта в границите на съществуващите лифтови станции и съществуващите фундаменти на стълбовете. Това разгласи през днешния ден кметицата на София Йорданка Фандъкова.

В началото на тази година „ Витоша ски “ внесоха стимулирано предложение за профилиран Подробен проект за възобновяване на Княжевския въжен превоз. В предлагането им част от стълбовете не съответстват със съществуващите, само че проблематично е разминаването на един от стълбовете, който е на територията на естествения парк. „ Витоша ски “ публично отхвърлиха да предложат преместването му. А това е нужно, тъй като според настоящата нормативна уредба и правните разбори възобновяване без промяна на предназначението на земята е допустимо единствено в съществуващите строителни граници.

"Аз персонално не мога да приема, че в 21. век няма техническо решение, както прочее не одобриха и инженери от компанията на една от експертните срещи. Затова се нуждаем от без значение техническо проучване " – уточни също кметът Фандъкова и добави, че на този стадий, не можем да разчитаме на доброжелателността на притежателя на лифта „ Витоша ски “ да го възвърне. Очевидно тяхната цел е смяна на Плана за ръководство на парка по този начин, че да могат да възвръщат, уголемяват и построяват лифтови уреди. Моята цел е да възстановим във допустимо най-кратки периоди Княжевския, а и по-късно и Драгалевския въжен превоз.

"Убедена съм, че това може да се случи, без да трансформираме планината и достъпа на софиянци до нея в заложници на корпоративни ползи и процедурни хватки ", сподели също кметицата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР