Столична община ще участва в търга за къщата на поета

...
Столична община ще участва в търга за къщата на поета
Коментари Харесай

Столична община ще наддава за къщата на Яворов

Столична община ще взе участие в търга за къщата на поета Пейо Яворов в София, удостовери ръководителят на Постоянната комисия по обучение, просвета, просвета и културно многообразие Малина Едрева. " Включваме се доста интензивно, с цел да спасим това знаково за града ни, а и освен, място ", сподели тя, представена от TrafficNews. Общинските съветници би трябвало да гласоподават отчет, съгласно който Общината да се включи в производството.

Докладът е за даване на единодушие за присъединяване от страна на Столична община в произвеждане по обществена обмен за придобиване на аграрен парцел, находящ се гр. София, Столична община, регион Средец, ул. „ Г. С. Раковски “ № 136, дружно с издигната в същия триетажна жилищна постройка представляващ къща-музей на Пейо Яворов.

В отчета е посочена и сумата, с която Столична община ще взе участие в търга за знаковата постройка - 1,5 млн. лв.. " Столичен общински съвет одобри подробния организационен проект на региона, с което тази къща и терена са избрани единствено и само за това. Поради тази причина падна и интереса на огромни вложители към дома на Яворов. Очакваме, че на търга няма да има огромно наддаване над цената, която е оповестена ", съобщи Малина Едрева. Двама общински съветници ще бъдат част от комисията, която отваря и действа документите, посочи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР