Столична община ще се включи в европейската инициатива – Седмица

...
Столична община ще се включи в европейската инициатива – Седмица
Коментари Харесай

СО се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Столична община ще се включи в европейската самодейност – Седмица за понижаване на отпадъците (17-25 ноември 2018 г.) с разнообразни начинания, ориентирани към три значими групи боклуци – електрическо и електронно съоръжение, рискови боклуци и текстилни боклуци.

В рамките на Европейската седмица за понижаване на отпадъците ще бъдат разкрити мобилни пунктове, в които жителите могат да изхвърлят своите електрически и електронни боклуци и рисковите си боклуци.
Мобилният пункт за електрически и електронни боклуци ще бъде ситуиран на ъгъла на ул. “Московска “ и бул. „ В. Левски “ на 22 ноември 2018 година сред 12 и 14 часа.

Мобилният пункт за рискови боклуци ще бъде ситуиран пред Столичния инспекторат – на ул. “Париж “ 5 на 23 ноември 2018 година сред 8:30 и 10:30 часа.

С фешън ревю ще приключи самодейността „ Детокс на дрешника “, която започва през месец септември и в границите на която посредством стационарни контейнери и мобилен пункт бяха събрани 4.5 т. текстилни боклуци от семействата. Част от старите облекла бяха предоставени на дизайнерите от Sofia Green Fashion Days, които създадоха от тях фешън сбирка „ Детокс на дрешника: Втори живот “, която ще бъде показана на 26 ноември 2018 година, от 19 часа в зала 6А на НДК. Входът е свободен.
Европейската седмица за понижаване на отпадъците предизвиква необятен кръг от институции и организации, да обединят старания през последната седмица на месец ноември, с цел да осъществят по едно и също време разнообразни дейности, ориентирани към понижаване на отпадъците и повишение на информираността на жителите за смисъла на намаляването на отпадъците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР