Столична община ще проведе пълномащабно учение за действия при земетресение.

...
Столична община ще проведе пълномащабно учение за действия при земетресение.
Коментари Харесай

Столична община с пълномащабно учение за действия при земетресение

Столична община ще организира пълномащабно обучение за дейности при земетресение. Учението се организира по концепция на кмета на София Йорданка Фандъкова и основен комисар Александър Джартов, шеф на ГДПБЗН.

Целта на учението е да се ревизира по какъв начин се извършват проектите за деяние при земетресение, готовността на спешния щаб, органите и структурите за реагиране и взаимоотношение в сериозна обстановка и преодоляване и очистване на следствията.

По време на учението ще се проследят дейностите на общинския щаб, органите и структурите на единната избавителна система и взаимоотношение и съгласуваност с дирекция Аварийна помощ и предварителна защита.

В учението ще вземат присъединяване ГДПБЗН, СДПБЗН, Столична дирекция на вътрешните работи, АПП-СО, БЧК-ПСС, структури на МО и ВМА, регион Люлин - Следствен отдел към окръжна прокуратура, „ Софийска вода “, „ Електрохолд “, „ Евроканал “, доброволци на Столичната община и пловдивския непринуден отряд, хранителни вериги, компании за минерална вода, мобилни оператори.

Министерството на защитата взе участие в учението „ Сила 23 “ с персонален състав и техника от 38-ми батальон за нуклеарна, химическа, биологическа отбрана и екология (ЯХБЗиЕ) – Мусачево от състава на Сухопътните войски. Под управлението на старши лейтенант Виктор Сотиров, заместник-командир на първа рота за ЯХБЗиЕ, военнослужещи с два специфични автомобила ще отработват задания по нуклеарна, химическа и биологическа отбрана. На неподвижен екран ще бъдат показани отбранителни артикули за радиационно и химическо разузнаване, измежду които техника, принадлежности за идентификация, детекция и мониторинг и самостоятелни средства за отбрана.

В учението са включени и специалисти по реагиране при бедствия от Щаба на защитата, два медицински екипа с реанимобили от Военномедицинска академия за подкрепяне на активността на Министерството на здравеопазването, както и Служба „ Военна полиция “. Участието на военнослужещите в взаимни действия с останалите участници в учението ще следи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР