Столична община ще отбележи Ден за по-чист въздух на 16

...
Столична община ще отбележи Ден за по-чист въздух на 16
Коментари Харесай

Столична община ще отбележи Ден за по-чист въздух на 16 ноември

Столична община ще означи Ден за по-чист въздух на 16 ноември. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

За първа година на 16 ноември 2018 година, по самодейност на Столична община, в България ще се означи Ден за по-чист въздух. За присъединяване са поканени учебни заведения, институции, представители на бизнеса и жители.

На 16 ноември 2018 година администрацията на Столична община се отхвърля от персоналните и служебните си коли за по-чист въздух. Писма от столичния кмет Йорданка Фандъкова с покана за присъединяване в Деня за по-чист въздух, посредством отвод от персонални и служебни коли, както и посредством разнообразни други начинания, които имат принос към качеството на въздуха, са изпратени до всички министерства, представители на бизнеса, столични учебни заведения и районни администрации на територията на Столична община.

„ Каним всички жители, институции, възпитаници, бизнеси, да се включат в този Ден за по-чист въздух, посредством отвод от персоналните и служебните си коли или посредством други, определени от тях начинания. Целта е всички дружно да покажем, че присъединяване на всеки един от нас в превъзмогване на този присъщ за зимния интервал проблем, е доста значимо. Нито една мярка и нито една самодейност сама не може да се оправи с предизвикването „ по-чист въздух “. Всички дружно – и институции, и жители - можем “, разяснява самодейността кметът Йорданка Фандъкова.

Инициативата на Столична община се организира с поддръжката на посолството на Англия в България.

Идеята за отбелязване на Ден за по-чист въздух идва точно от Англия, където този ден се отбелязва всяка година в разнообразни градове.

Най-актуалните данни за замърсеността на въздуха можете да видите ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР