Столична община ще обяви конкурс за наем на помещение в

...
Столична община ще обяви конкурс за наем на помещение в
Коментари Харесай

Столична община обявява конкурс за кръчма на мястото на бившата бирария `При кмета`

Столична община ще разгласи конкурс за наем на помещение в административната си постройка, дружно с част от аграрен парцел – обществена общинска благосъстоятелност, на ул. „ Париж “ №3. 

Това реши комисията по просвета към СОС. Конкурсът ще е в действителност за мястото на някогашната бирария " При кмета " от времето, когато властник на столицата бе Стефан Софиянски. Заведението не работи от десетина години, наемателят не е плащал и е време този въпрос да бъде решен, сподели вносителят на предлагането зам.-кмет Тодор Чобанов. 

" Къщата с часовника " също е общинска благосъстоятелност, да се ревизира докога е договорът със сегашните наематели и да се изиска възобновяване на втория етаж на постройката в достоверния му тип, настоя ръководителят на комисията Малина Едрева. Чобанов посочи, че е разговарял с наемателите и с шефа на " Софийски парцели " да се възвърне фасадата на втория етаж, а музеят за история на София да помогне за връщането на достоверния интериор. 

Тази постройка е първата, издигната за публично прилагане в освободена София, била е клуб на офицера, а преди този момент конак, изясни Тодор Чобанов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР