Столична община ще дезинфекцира пространствата около всички православни християнски църкви

...
Столична община ще дезинфекцира пространствата около всички православни християнски църкви
Коментари Харесай

Столична община извършва дезинфекция на пространствата около всички храмове

Столична община ще дезинфекцира пространствата към всички православни християнски църкви в града.

На 11 април, преди Цветница и на 17 април, преди Великден ще бъдат дезинфекцирани площадните пространства към църковните храмове в София.

В началото на седмица кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати писмо до Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и до Светия Синод с инструкции за организацията и ограниченията, които би трябвало да бъдат подхванати за посрещане на идните християнски празници в изискванията на въведено изключително състояние и епидемиологичната конюнктура. В писмото кметът осведоми за организацията по стерилизация на пространствата към храмовете и предлага да се направи засилена стерилизация в църквите на икони, дръжки, свещници и други, както и да се обезпечат персонални защитни средства на свещениците и църковните чиновници.

Сред посочените ограничения е и обезпечаването на църковни чиновници, които да наблюдават за нужната минимална отдалеченост сред вярващите, както при изнесените на открито църковни служби, по този начин и вътре в храмовете.

Столичната община е разполагаем да обезпечи спомагателна помощ при съблюдаване на противоепидемичните ограничения и нужната физическа отдалеченост сред жителите по време на Великденските празници, споделя също в писмото на кметът на София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР