Столична община ще дезинфекцира пространствата около всички православни християнски църкви

...
Столична община ще дезинфекцира пространствата около всички православни християнски църкви
Коментари Харесай

В София правят дезинфекция на пространствата около всички храмове

Столична община ще дезинфекцира пространствата към всички православни християнски църкви в града.
На 11 април, преди Цветница и на 17 април, преди Великден ще бъдат дезинфекцирани площадните пространства към църковните храмове в София.
В началото на седмица кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати писмо до Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и до Светия Синод с инструкции за организацията и ограниченията, които би трябвало да бъдат подхванати за посрещане на идните християнски празници в изискванията на въведено изключително състояние и епидемиологичната конюнктура. В писмото кметът осведоми за организацията по стерилизация на пространствата към храмовете и предлага да се направи засилена стерилизация в църквите на икони, дръжки, свещници и други, както и да се обезпечат персонални защитни средства на свещениците и църковните чиновници.
Сред посочените ограничения е и обезпечаването на църковни чиновници, които да наблюдават за нужната минимална отдалеченост сред вярващите, както при изнесените на открито църковни служби, по този начин и вътре в храмовете.
Столичната община е разполагаем да обезпечи спомагателна помощ при съблюдаване на противоепидемичните ограничения и нужната физическа отдалеченост сред жителите по време на Великденските празници, споделя също в писмото на кметът на София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР