Столична община приложи обявените мерки за ограничаване на заразата с

...
Столична община приложи обявените мерки за ограничаване на заразата с
Коментари Харесай

Столична община започна интензивни дезинфекции срещу COVID-19

Столична община приложи оповестените ограничения за ограничение на болестта с COVID-19. Започна в допълнение дезинфекциране на транспортните средства на градския превоз, метрото и станциите към него. При потребност се приготвя превръщане на Втора градска болница в Инфекциозна.

Сред ограниченията, които одобри на съвещанието си в неделя Кризисния щаб към Столична община е спомагателната стерилизация на транспортните средства от Градския превоз и метрото. Тя се прави както на крайни станции, само че и в гаражите, а от вторник и на спирките по маршрутите им. Така вместо единствено нощем, публичния превоз се обработва към четири пъти на денонощие.

Използва се препарат на спиртна основа, еднакъв с дезинфектантите в хирургичните кабинети. С него ще се почистват общи пространства и най-често метростанциите. Служителите в детските градини са инструктирани и се обезпечават отдалечени термометри в по-големите от тях. С такива се оборудват и медицинските кабинети в учебните заведения преди грипната почивка да завърши.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР