Столична община планира интермодален хъб на Околовръстното шосе при Симеоновския

...
Столична община планира интермодален хъб на Околовръстното шосе при Симеоновския
Коментари Харесай

Столична община ще изгражда интермодален транспортен хъб при Симеоновския лифт

Столична община възнамерява интермодален хъб на Околовръстното шосе при Симеоновския въжен превоз. Идеята е той да събере на едно място автогара, въжен превоз, метро и буферен паркинг и в случай че бъде осъществен, ще бъде неповторим за света. Това изясни в ефира на Българска национална телевизия основният проектант на София Здравко Здравков.

Той дефинира като значим план за бъдещето на столицата разширението на Околовръстния път от бул. " България " до връзката с автомагистрала " Струма " при квартал " Люлин ". " Това е най-сложното трасе от целия Околовръстен път и са нужни над 500 млн. лв., които би трябвало да се намерят от страната. Високата цена е заради изграждането на тунел сред бул. " Братя Бъкстон " и бул. " Цар Борис III ", естакада, кръгови и реорганизация на язовир " Суходол ", описа още Здравков.

Относно дълго чаканата реорганизация на площад " Света Неделя " основният проектант на София съобщи, че сега с екипа на италианските проектанти се събират изходни данни и от другата седмица стартира работа, а забавянето пристигнало заради пандемията от ковид. Според Здравков, създателите на проекта щели да се съобразят с настояванията за опазване на дърветата и инспектиране на методите към Патриаршията. Промененият план ще бъде представен до края на юни. 

Предстои и започването на работата по разширението на пешеходната зона от улица " Съборна " до Градската градина. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР