Столична община първа извърши реформа в социалната сфера, като закри

...
Столична община първа извърши реформа в социалната сфера, като закри
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова посети Комплекса за ранно детско развитие на Фондация „За нашите деца“

Столична община първа извърши промяна в обществената сфера, като закри домовете от остарял вид.

Поставихме грижата за всяко дете в основата на работата ни и създадохме центрове от фамилен вид. Комплексът развъртян взаимно с Фондация за „ За нашите деца “ в София е образец за сполучлив модел за ръководство и даване на обществени услуги сред общината и неправителствения бранш. Поздравявам ви за разгръщането на комплексния метод в поддръжка на децата и фамилиите. “ Това сподели кметът Йорданка Фандъкова при посещаване през днешния ден в Центъра за ранно детско развиване в регион „ Възраждане “ дружно с ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Изпълнителният шеф на „ За нашите деца “ Иванка Шалапатова срещна кмета Фандъкова и господин Георгиев с работата на центъра, в който с изключение на български деца се оказва поддръжка и на деца от Украйна. Обновено е дворното пространство и е основана в партньорство със Столична община, Urban creatures и BoZko нова фасада на постройката.

През 2021 година експертите от центъра в София са работили общо с 491 консуматори.

Комплексът за ранно детско развиване е в постройка, предоставена за безплатно прилагане на фондацията от Столична община за период от 10 години. Той сплотява в едно Дневен център за деца с увреждания, Център за социална поддръжка „ Света София “, Център за социална поддръжка „ Щастливо детство “, Център за настаняване от фамилен вид „ Детска къща “ за деца от 3 до 7 г., Център по приемна грижа и пространства за директна обществена, рехабилитационна и консултативна работа за децата в най-ранна детска възраст.

Активната работа с деца с увреждания, предварителна защита на изоставянето на деца от биологичните им фамилии, поддръжката на за фамилии на деца с увреждания, както и профилирана грижа за ранното детско развиване са от главно значение за развъждането на децата и тяхното развиване.

Столична община е делегирала на Фондация „ За нашите деца “ ръководството на 4 обществени услуги – държавно делегирани действия. Предвид огромното търсене за поддръжката, която оказват на деца и фамилии, през предишния месец по предложение на Столична община е повишен потенциалът на центъра за настаняване от фамилен вид и центърът за социална поддръжка. Във връзка с разширение на активността ще се дават средства за в допълнение съоръжение, което е належащо за грижата за децата.

Столична община е разкрила общо 105 обществени услуги, от които 69 са услуги за деца като дневни центрове, центрове за настаняване от фамилен вид, центрове за социална поддръжка, центрове за рехабилитация и интеграция, центрове за работа с деца на улицата, спешни центрове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР