Столична община отпуска 180 000 лева месечно на общинските ДКЦ-та,

...
Столична община отпуска 180 000 лева месечно на общинските ДКЦ-та,
Коментари Харесай

Средства са предвидени и за възнаграждения на екипите, работещи в разкритите ковид зони

Столична община отпуска 180 000 лв. месечно на общинските ДКЦ-та, в които има разкрити коронавирус зони за медико-диагностични проучвания, измежду които – бърз антиген тест за COVID-19, цялостна кръвна картина, рентгенография на бял дроб и сърце. Програмата на Столична община за медико- диагностични проучвания на лица в общинските диагностично-консултативни центрове, препоръчана от зам.-кмета по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов и ръководителят на здравната комисия към СОС доктор Антон Койчев, бе утвърдена в отрасловата комисия и следва да бъде гласувана от общинския съвет на следващия ден.
Във връзка с усложнената епидемиологична конюнктура, по предложение на кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура Йорданка Фандъкова, Софийският действен щаб реши да разкрие такива коронавирус зони в 11 ДКЦ-а, за да бъдат подкрепени общопрактикуващите лекари при установяването и лекуването на пациенти с Коронавирус в домашни условия.
 Кардиолог: Психиката и имунитетът са свързани Кардиолог: Психиката и имунитетът са свързани
Психиката и имунитета са свързани. Затова избягвайте тъжните тематики и неприятните вести. Това в ефира на Българска национална телевизия началникът на Клиниката по карди...
Освен за операциите, средствата, които ще бъдат отпуснати от общината са планувани и за хонорари за екипите, работещи в коронавирус зоните. Всеки член от екипа ще получи в допълнение по 1000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР