Столична община отново се проваля с косенето на градинките. Столичният

...
Столична община отново се проваля с косенето на градинките. Столичният
Коментари Харесай

Отново провал с косенето на градинките в София, пазете се от кърлежи

Столична община още веднъж се проваля с косенето на градинките. Столичният общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера сигнализира за голям брой зелени площи в регионите на София, които не са окосени.

Според общинаря обстановката от предходната година се повтаря - районните кметове всеобщо и още веднъж не се оправят с косенето на зелените площи, което пък води до взрив на популацията на кърлежи в града.

В известие на формалната си страница Контрера написа, че коситбата на зелените площи в " Младост " и тази година е цялостен неуспех. Според него към детските градини " Калинка " и " Мечо Пух ", както и на 20 метра от читалището в " Младост ", градинките не престават да стоят неокосени, поради което съветникът от две седмици получавал недоволства от живущи.

" После се чудим за какво има и кърлежи. От предходната година сигнализирам за тази обстановка. През м. март т.г. предизвестих, че отново по този начин ще стане. И не е единствено в " Младост ". И в други региони е по този начин. Имаме явен систематичен проблем с работата на много районни кметове във връзка с косенето на зелените площи! "

Контрера също по този начин сигнализира, че доста постоянно в столичните региони се регистрира единствено фиктивна коситба - " регионите регистрират, че са окосили, а в действителност не са ". Общинският консултант е сигурен, че ситуацията със зелените площи е сходно и в други региони в София.

За решението на казуса Контрера вижда две благоприятни условия - или би трябвало да се търси по-голям надзор и да се глобяват районните кметове, или тази активност да се управлява непосредствено от Столична община. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР