Столична община официално обяви конкурс за организации по оползотворяване на

...
Столична община официално обяви конкурс за организации по оползотворяване на
Коментари Харесай

София разширява системата за разделно събиране на отпадъците

Столична община публично разгласи конкурс за организации по оползотворяване на отпадъците от опаковки, които да обслужват 22 от регионите за период от 5 години. В критериите за асортимент на претендентите са заложени нараствания в броя и обсега на съществуващите съдове за разделно събиране на боклуци от опаковки.

Освен наложителното условие претендентите да са: Организации по оползотворяване на боклуци от опаковки, притежаващи позволение по член 81 от Закона за ръководство на отпадъците, Столична община залага в допълнение критерии: претендентите би трябвало да имат площадки и уреди за авансово отнасяне, в това число сепариране на разделно събраните боклуци. Участниците следва да показват подробен План за образуване на системите за разделно събиране на боклуци, който ще бъде подложен на оценка и ще включва местоположение, брой и тип на съдовете в предлаганата от тях система. За сключване на контракти със Столична община ще бъдат определени претенденти, които дават отговор на авансово оповестените минимални условия и получат най-висока обща оценка по критериите и индикаторите за оценка.

„ Разширяването на съществуващата система за разделно събиране на боклуци от опаковки от семействата е резултат както на добре функциониращата общинска система за разделно събиране на боклуци, по този начин и на по-високите цели за подготовка за повторна приложимост и преработване на битови боклуци, заложени в пакета ограничения „ Кръгова стопанска система “ на Европейски Съюз. Според националното законодателство в период до 1 януари 2018 година общините би трябвало да реализират минимум 40% от общото тегло на отпадъците за подготовка за повторна приложимост и преработване. През 2016 година Столична община доближава степен на преработване от 51%. “ Коментира новите условия зам.-кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура по екология Йоана Христова.

Срокът за подаване на документи е до 17:00 часа на 30.11.2018 година, като повече информация може да се откри на уеб страницата на Столична община.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР