Столична община очаква с 53 млн. лв. повече спрямо 2019

...
Столична община очаква с 53 млн. лв. повече спрямо 2019
Коментари Харесай

Столична община очаква с 53 млн. лв. повече собствени приходи след промяната в данъците

Столична община чака с 53 млн. лева повече по отношение на 2019 година лични доходи след смяната в налозите. Това разгласи заместник-кметът по направление „ Финанси и опазване на здравето “ на Столична община Дончо Барбалов, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".
По проект за 2020 година общият размер на средствата от лични доходи би трябвало да бъде 778 млн. лева
По думите му стопанската система на столицата се развива, което е било доказано и от повишението на кредитния рейтинг на града.
Основните цели в бюджета, както беше оповестено и преди, се резервират: работа в регионите и инфраструктура, учебни заведения, детски градини. Още: екология и чистотата на града.
Повече средства ще има и за разчистване и миене на улиците. По-големи разноски се чакат в секторите „ Здравеопазване “, „ Социални действия “ и „ Образование “.
„ За обучение огромна част са държавно делегирани действия, ще има 57 милиона лв. нарастване за училищен заплати, обезпечени от държавния бюджет. В региона на обществените действия също ще има нарастване на заплатите и възнагражденията. При опазването на здравето също има нарастване на общинското финансиране в осъществяване на поетия ангажимент за минимална брутна заплата в опазването на здравето – 900 лв. “, уточни Барбалов.
В бюджета са планувани и повече средства за градския превоз. По думите на зам.кмета миналогодишният бюджет в частта „ Ремонти и поддръжка на уличната мрежа “ е изпълнен изцяло и упованията за тази година са същите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР