Столична община обяви условията за участие в обществената поръчка за

...
Столична община обяви условията за участие в обществената поръчка за
Коментари Харесай

Фирми с поне 100 монтирани уреда ще сменят старите печки в София

Столична община разгласи изискванията за присъединяване в публичната поръчка за демонтажа на хиляди остарели печки на твърдо гориво и замяната им със модерни системи за битово отопление. В процедурата за доставката, монтажа и гаранционното обслужване на 25 644 уреда на електричество, природен газ, пелети и радиатори могат да аплайват компании и консорциуми, които през последните 3 година са доставили или са доставили и инсталирали най-малко 100 устройства по позицията, за която ще се състезават. Позициите са три - „ Климатици за битово отопление “, „ Отоплителни устройства за битово отопление на пелети и радиатори “ и „ Отоплителни устройства за битово отопление на природен газ и радиатори “. Няма условие размерът на доставките да е изпълнен в границите на 1 възлагане. " Минимално изискуемият размер може да бъде потвърден с осъществяването на едно или няколко възлагания ", написа в изискванията на състезанието. След приключването му Столична община ще подпише рамково съглашение с определените претенденти. 

Документи за присъединяване в процедурата се одобряват до 1 февруари, излиза наяве от обявлението,. Общата стойност на плана е съвсем 34, 3 млн. лева без Данък добавена стойност или 41,1 млн. лева. с Данък добавена стойност. Дейностите са част от план за възстановяване на качеството на атмосферния въздух, за които София завоюва финансиране от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 – 2020 “. Срокът за осъществяването на плана е краят на 2023 година

Прогнозната стойност на поръчката по позицията " Климатици за битово отопление " е 11,7 млн. лева без Данък добавена стойност за доставката на 8 543 бр. климатици с друга мощ. По „ Отоплителни устройства за битово отопление на пелети и радиатори “ са планувани 19,7 млн. без Данък добавена стойност за 5 248 камини и котели на пелети и за 9 444 бр. стоманени радиатори. Бюджетът по третото перо е 2,85 млн. лева без Данък добавена стойност, с които се възнамерява да се доставят над 510 котли на газ и към 1 600 стоманени радиатори.

Най-голямата тежест при избора на победител за всяка позиция ще е цената на доставката и монтажа - 80 т. Гаранционният период е втория аршин, който носи 20 т.    
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР