Столична община обяви свободните места за прием в общинските детски

...
Столична община обяви свободните места за прием в общинските детски
Коментари Харесай

5100 свободни места в яслите обяви Столична община

Столична община разгласи свободните места за банкет в общинските детски градини , както и в независимите детски ясли и подготвителните групи в учебните заведения на територията на София. Приемът ще е от септември на 2020 година Свободните места са оповестени на страницата в интернет на Информационната система за обслужване на детските заведения на територията на Столична община https://kg.sofia.bg/isodz/.
Общият брой на свободните места е почти 12 000. За яслените групи свободните места са към 5100, за първа група – 4017, а останалите са за втора, трета и четвърта група в детските градини и подготвителните групи към учебните заведения.
След оповестяване на свободните места е належащо родителите да създадат нови кандидатури за присъединяване на децата в първото класиране. То ще се организира на 15 май 2020 година под цивилен надзор. В интервала от 16 март до 11 май родителите ще имат опция да актуализират информацията в профилите си, както и да пренареждат мечтаните от тях детски градини.
Столична община продължава строителството на нови детски градини. В момента се построяват 9 детски градини. Те са в „ Нови Искър “, „ Лозенец “, „ Овча купел “, „ Витоша “, „ Илинден “. Извършва се и изцяло преизграждане на някогашни етернитови здания на детски градини в регионите „ Люлин “, „ Искър “, „ Красно село “, „ Подуяне “ и „ Изгрев “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР