Столична община няма право да глобява с фиш при паркиране

...
Столична община няма право да глобява с фиш при паркиране
Коментари Харесай

Столичната община няма право да глобява с фиш при паркиране

Столична община няма право да глобява с фиш при паркиране и придвижване на територията й, реши Върховният административен съд, който разгласи за оскъдни текстове за Наредбата за организация на придвижването на територията на Столична община. Решението е дефинитивно, оповестиха от Върховен административен съд.

Предмет на наредбата са правила, ограничавания и забрани, свързани с организацията на придвижването на пътни транспортни средства на територията на Столична община. Отменените разпореждания от наредбата плануват налагане на санкции с фиш за маловажни нарушавания, открити при осъществяването им.

Върховните съдии обаче одобряват, че Общинският съвет няма подготвеност да регламентира налагането на санкции с фиш за маловажни случаи на административни нарушавания, открити при осъществяването им.

Според Закона за административните нарушавания и санкции налагането на санкции с фиш за маловажни случаи на административни нарушавания, открити при осъществяването им, може да бъде планувано единствено в закон или декрет, каквато не е наредбата на общината.

По делото е открито също по този начин, че текстове от наредбата имат еднакъв предмет на регулация с разпореждания от Закона за придвижването по пътищата. Това е в несъгласие със Закона за нормативните актове, защото тези връзки към този момент са уредени с нормативен акт от по-висока степен и заради това общинският съвет не разполага с подготвеност да одобри разпореждания с подобен предмет, показват съдиите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР