Столична община не спира да изумява данъкоплатците с фантастичните цени,

...
Столична община не спира да изумява данъкоплатците с фантастичните цени,
Коментари Харесай

София е платила 286 000 лв. за тоалетна пред НДК

Столична община не стопира да изумява данъкоплатците с фантастичните цени, на които поръчва и купува градско съоръжение. Администрацията на кмета Йорданка Фандъкова е платила 286 412 лева с Данък добавена стойност за тоалетната на входа на градината на НДК, сложена през 2015 година и почнала да работи през 2016 година Според контракта тоалетната е трябвало да бъде с величина 11 кв.м., само че през днешния ден от неправителствената организация " Спаси София " пресметнаха, че на процедура тя е 8 кв.м. " Така 1 кв.м. от тази тоалетна излиза към 17 600 евро на квадратен метър. В региона на НДК има жилища, които се продават на доста по-ниски цени от въпросната тоалетна. В нея няма нищо толкоз високотехнологично, което да оправдава тази цена ", разяснява пред Би Ти Ви Светлозар Алексиев от " Спаси София ".

Преди дни от " Спаси София " оповестиха още, че Столична община е купила 2 същи доста скъпи тоалетни от същия италиански производител за ремонта на градинката " Кристал ". Те обаче към момента не са пуснати в употреба, защото обектът няма Акт 16. Всяка от тоалетните е с повърхност 5 кв.м. и е на цена от над 100 000 лева за численост, което прави по близо 9400 евро/кв.м.

" Г-жо Фандъкова, нямаме нищо срещу да сте аудитория на семинарите на ГЕРБ, само че софиянци не са ви избрали да бъдете аудитория при изразходването на публичните средства. Дължите доста пояснения пред жителите: Това пазарни цени ли са? Как е допустимо строителството на монолитна постройка да е десетки пъти по-евтино от железен резервоар с тоалетна паница? Защо, откакто профукахте толкоз доста пари, закупеното не работи? Кой в Столичната община ще поеме отговорност за следващия управнически неуспех? ", питат от " Спаси София ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР