Столична община не прави ремонти предизборно и не плаща при

...
Столична община не прави ремонти предизборно и не плаща при
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Не правим ремонти предизборно, не плащаме за некачествена работа

Столична община не прави поправки предизборно и не заплаща при некачествена работа, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя увери, че има непрекъснати инспекции. " Не споделям,че всичко е направено съвършено, само че контролът на качеството е сериозен ", добави Фандъкова.

Тя дефинира като безпрецедента за всички общини обстановката с неналичието на държавен бюджет за тази година, което не разрешава на Столичната община да одобри собствен. " Нямам огромна вяра, макар че чувам деликатно изявленията и на държавното управление и Народното събрание. Надявам се да бъде признат, имаме подготвеност да предложим наш план ", сподели Фандъкова.

В отговор на въпрос кметът на София уточни, че задачата на мащабната програма за възобновяване на тротоарите е да обезпечи досегаемост до най-посещаваните места. " Много от районните кметове към този момент работят по нея, средствата са обезпечени. Вчера показах лист с обекти на Столичния общински съвет, в който сме заложили 48 млн. лв. за ремонт на тротоари, разяснява Фандъкова.

По думите и няма значение от коя партия е кметът. " Диалогът ми с всички районни кметове е добър. Има кметове, които правят работа, както и такива, които се оправдават ", акцентира Йорданка Фандъкова.

Тя не скри, че един от огромните проблеми на града е фактът, че нощем улиците се трансформират в писти. " Поредно Народно заседание не преглежда импортираните промени в Закона за придвижване по пътищата, общините нямаме право да направляваме скоростта по улиците. Имаме построени цели системи за видеонаблюдение, само че те не могат да управляват скоростта, само че имаме опцията, в случай че се промени законът, доста бързо да създадем това надграждане. Вече сме поръчали 5 нови камери, които да дарим на Пътната полиция, тъй като те са тези, които могат да управляват скоростта ", сподели още кметът на София.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР