Столична община настоява инвеститорите от НИКМИ, които искат да издигнат

...
Столична община настоява инвеститорите от НИКМИ, които искат да издигнат
Коментари Харесай

Имало атаки към Столична община заради спрения строеж на небостъргач в „Стрелбище“

Столична община упорства вложителите от НИКМИ , които желаят да повдигнат 44-етажен небостъргач в квартал „ Стрелбище ”, да одобряват предлагането за различен терен. Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че не може да обещае на жителите на региона, че няма да бъде издигната високата постройка , тъй като разрешението за градеж е от повече от 10 години. Тя упорства тези, които са предложили и дали единодушие този терен да бъде продаден тогава, да носят отговорност и в този момент. Времето, което засяга Фандъкова, е първият мандат на Бойко Борисов като кмет на столицата.

 
Преди малко повече от месец Столичният общински съвет спря процедурата, която позволяваше на частен вложител да вдигне небостъргач в „ Стрелбище ”. Това обаче е довело до офанзиви към общината, оплака се кметът Йорданка Фандъкова:

 
„ Ние сме оказали разрешението, надлежно имаме обаче офанзиви в тази връзка . Теренът е продаден преди години, аз не мога да нося отговорност за това , което се е случило в София преди повече от 10 години. Със сигурност някой им го е продал и аз доста държа да носи отговорност този, който е взел и е предложил това решение. Ще търсим законов метод, подготвени сме, както и с други вложители, да търсим взаимоизгодно решение, предложение на компенсации, тъй че и вложителите, които имат законово право, да защитят своя интерес и в това време градът и жителите на избрани региони да не страдат от това “, сподели столичният кмет.
 
Решението за продажба е на локалния парламент и е от 2006-а година. Тогава общинските съветници на Стефан Софиянски дават зелена светлина за капиталовия план . А министър председателят Бойко Борисов, който тогава е отпред на София подписва контракта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР