Столична община маха паветата от булевард Княз Александър Дондуков и

...
Столична община маха паветата от булевард Княз Александър Дондуков и
Коментари Харесай

Обрат по сагата за бул. „Дондуков“: Махат паветата и слагат асфалт

Столична община маха паветата от бул. „ Княз Александър Дондуков ” и поставя асфалт . Кметът на София Йорданка Фандъкова упорства Министерството на културата да позволи в сектора от улица „ Г.С. Раковски ” до бул. „ Васил Левски ” да бъде асфалтирана. Според локалната власт по този метод ще се резервира последователността на настилката на булеварда в посока моста „ Чавдар ”.
 
Равносметка след летните поправки: Кой не съблюдава периодите и ще има ли санкции?

Ако към този момент си мислехме, че ремонтът е към края и окончателното решение на общината са паветата, то поредна изненада идва от „ Московска 33 ”. Въпреки че половината бул. към този момент е подготвен и придвижването по него е пуснато, кметът Йорданка Фандъкова желае останалата част от него да бъде не с паважна, а с асфалтова настилка. Подобно на паветата от бул. „ Прага ” и за тези по „ Дондуков ” се желае позволението на министъра на културата.
 
„ Аргументите ми да помоля за ново преразглеждане на този стадий са, че придвижването по бул. „ Дондуков “ е доста натоварено , паважната настилка в мощно натоварени булеварди основава повече звук, прахуляк. Надявам се да получим разбирането от министъра и от комисията “, сподели кметът.

Последно: Булевард „ Прага ” - асфалтиран
 
Фандъкова уточни, че и в други европейски столици паветата отстъпвали на асфалта:
 
„ Големи булеварди, по които има натоварено придвижване, и във Виена , и в Париж сме виждали, че паважната настилка се сменя с асфалтова “.
 
Следващата седмица ще стане ясно каква ще е ориста на бул. „ Дондуков ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР