Столична община издаде заповед шофьорите и ватманите в градския транспорт

...
Столична община издаде заповед шофьорите и ватманите в градския транспорт
Коментари Харесай

Драма с билетите в столичния градски транспорт заради коронавируса

Столична община издаде заповед водачите и ватманите в градския превоз да не продават билети като мярка в битката с ковид. Преди месец обаче, с друга разпоредба, бяха спрени автоматите за издаване на билети в транспортните средства. Същевременно има редица спирки, като тази на улица „ Гарибалди “ и в крайните квартали, където няма будки за издаване на карти и билети.

В столичния градски превоз се случва нещо необикновено поради COVID-19 СНИМКИ

Хората към този момент са научили за новата мярка, оповестява БГНЕС. Допитване сподели, че огромна част от хората са с издадени дневни и месечни карти. Сред тях имаше и такива, които дадоха отговор, че ще се возят без билет до идната спирка на площад „ Славейков “, защото нямат различен избор.

Забраняват продажбата на билети от водачите в градския превоз в София

Има и такива, които предложиха да се намерения за чужденците, които не боравят със актуалните технологии за издаване на електронни билети през телефона и стават почтени жертви на контрольорите.

Първата врата на транспортните средства без бариера няма да се отваря. Мярката се вкарва краткотрайно за запазване на здравето на водачите и на пасажерите, съобщи заместник-кметът по превоза Кристиан Кръстев.

„ Ясно е, че на всички спирки няма места за продажба на билети и карти. На някои от тях е невероятно да се продава, защото не са чак толкоз използваеми. Но пък жителите могат да употребяват онлайн услугата MPASS и да си закупят билет през телефона като дневната карта е 4 лв. “, предложи Кръстев.

По отношение на чужденците съгласно Кръстев няма заплаха поради новата мярка да бъдат санкционирани. Още на летището те са осведомени и се доставят с транспортни документи. По същия метод те получават и информация, че може да си закупят билет онлайн, посочи заместник-кметът.

На въпрос дали се планува опция да не се глобяват пасажерите за една спирка, в случай че се качат от място без будка за билети, Кръстев е безапелационен, „ че сме в спешна обстановка, хората, когато потеглят да пътуват, могат да се приготвят за това. Всеки един от нас, в случай че се заинтересува може да си набави превозен документ “.

Продължава и засилената стерилизация на транспортните средства на градския превоз и на метростанциите. Столична община и общинските транспортни сдружения са обезпечили нужните количества дезинфектанти и все още 802 транспортни средства се дезинфекцират най-малко по 2 пъти дневно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР