Столична община е в пилотната фаза за електронни обществени поръчки.

...
Столична община е в пилотната фаза за електронни обществени поръчки.
Коментари Харесай

Обществените поръчки в Столична община вече ще са електронни

„ Столична община е в пилотната фаза за електронни публични поръчки. Имаме подготвеност първите поръчки за годината да са по този метод, и това да стане единствената алтернатива в най-близко бъдеще. Непрекъснато наши структури разпореждат дребни и огромни поръчки. Първият план е за поддръжката на фонтаните в София “. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова, представена от Агенция „ Фокус “.

Столичният кмет регистрира изгодата от въвеждането на електронната процедура с обяснението, че по този начин ще се вършат по-малко разходи за хартия, публичните поръчки ще се организират при оптималната бистрота, а участниците няма да вървят по институциите с кашони с документи, съдържащи значима информация. 

Фандъкова регистрира и програмата за модернизиране на електротранспорта в столицата.

„ Вчера пристигнаха и последните 7 нови електрически рейса, които са част от плана. По линия 123 към този момент се движи новият електробус. Очаква се новите да бъдат пуснати до края на месец март. Миналата година пуснахме първите 30 електробуса ”, уточни още Фандъкова.

Кметът на София изрази вяра до края на януари да приключат процедурите да възстановяване на качеството на въздуха, със закупуването на 30 тролея.

„ Продължават процедурите за 82 електробуса. 30 електробуса да се движат по линии 73, 74, 6 и 60. Това е доста сериозна стратегия за рационализация на градския превоз. Това е доста съответен, явен проект ”, сподели Йорданка Фандъкова.

До средата на годината ще бъдат пуснати в придвижване новите трамваи, които ще се движат по линия 18.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР