Столична община е прекратила за втори път поръчката за доставка

...
Столична община е прекратила за втори път поръчката за доставка
Коментари Харесай

Столична общи прекрати повторно поръчката за малките електробуси

Столична община е прекратила за повторно поръчката за доставка на 52 електрически рейса за градския превоз на София, заяви в сряда неправителствената организация " Спаси София ".

" Пореден неуспех на транспортната политика на Фандъкова. Търгът за доставка на електробусчетата е преустановен за повторно. Малките, само че струващи 33 млн. лева електробусчета щяха да обслужват нови довозващи до метрото линии, които кметът гръмко обещаваше в предизборната си стратегия ", показаха оттова.

Търгът бе разгласен през 2019 година от общинското сдружение " Столичен автотранспорт ". Общата ѝ планирана стойност е 27.6 млн. лв. без Данък добавена стойност. Заявката на столичния кмет Йорданка Фандъкова беше рейсовете да се употребяват първо в кварталите " Овча купел ", Горна Баня, " Манастирски ливади ", " Витоша ВЕЦ-Симеоново " и " Люлин ". Така част от рейсовете би трябвало да обслужват бъдещите пасажери на третата линия, която бе пусната преди месец.

За първи път поръчката бе спряна през декември 2019, единствено 3 месеца след оповестяването ѝ, обвързвана с гаранционния период. В условията по поръчката е записано, че участниците би трябвало да обезпечат гаранция за най-малко 24 и най-много 60 месеца. В методиката за оценка обаче е записано, че гаранцията е най-много 48 месеца. В резултат, на което стана невъзможна оценката на офертата. Оказа се даже, че техническата неточност е позволена още при откриването на търга, само че не е видяна от специалистите на столичното кметство.

Процедурата е разграничена на две позиции. Едната е за доставка на 30 електробуса с дължина от 5.5-7.5 метра и най-малко 9 седящи места и общо 20 места за пасажери и съоръжение към тях. С планирана цена 12.5 млн. лв. без Данък добавена стойност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР