Столична община действа по законов ред, като е одобрила промяна

...
Столична община действа по законов ред, като е одобрила промяна
Коментари Харесай

Нарушен ли е Законът за обществените поръчки при ремонти в София?

Столична община работи по законов ред, като е одобрила смяна в плана за ремонта на релсовия път по „ Граф Игнатиев”, сподели зам.-кметът на София Евгени Крусев в предаването „ Тази сутрин” по bTV.

Фирмата „ ПСТ” е отстранена от търга поради материала, който предлага да се постави на трамвйното трасе. Фирма „ Джи Пи Груп” печели търга, предлагайки различен материал. В момента, в който печели търга, този материал изчезва и стартира да употребява материалът, поради който компания „ ПСТ” е била отстранена. Това изясни Борис Бонев, от „ Спаси София”.
bTV по следите на подозрение за нарушаване при избора на „ Джи Пи Груп ” за ремонт на ул. „ Граф Игнатиев ” За присъединяване в търга са позволени 4 компании. Две отпадат, тъй като не дават отговор на условията. Победител в състезанието е „ Джи Пи Груп ”. Но съгласно самодейността „ Спаси София ”, откакто печели търга, компанията стартира да поставя напълно друг материал – този на отстранения съперник.
Материалът за ремонта се избира от експертен съвет, едни от най-изявените имена. Разглеждат се всички оферти, всички вземат решение, че планът би трябвало да се промени, изясни още Евгени Крусев.

При утвърдената смяна е заменен материалът и геометрията на стоманения път, която е значима за сигурността, изясни и инж. Илия Илиев, шеф на проектантска компания.

При смяна на плана обаче, би трябвало да се промени и публичната поръчка. Отстранената от плана компания поставя същия материал, който в този момент се поставя по „ Граф Игнатиев”.

„ Тя е отстранена поради недостатъци в плана ", посочи Евгени Крусев.

„ Цената, която касае осъществяването на плана, е закрепена, компанията е изменена по други критерии, освен поради мателиала. В плана се гледа геометрия, отводняване и доста други неща ", изясни още зам.-кметът на София.

На въпрос допустимо ли е материалът първо да е доставен, а по-късно да е гласувана смяната в плана, Евгени Крусев отговори, че подобен материал се употребява за ремонт на доста други места в София.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР