Столична община да помисли да направи скъпа зона в центъра

...
Столична община да помисли да направи скъпа зона в центъра
Коментари Харесай

Борисов иска да се направи скъпа зона в центъра на София

Столична община да намерения да направи скъпа зона в центъра и който желае да се разхожда с колата из града, да заплаща повече. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов при започване на държавното съвещание.

По мотив на сумата, отпусната за реорганизация на централни елементи на столицата, министър председателят съобщи: „ 151 млн. лева са доста пари и то за едни от обичаните места на софиянци, след „ Витошка “, която стана прелестна. Това е ул. „ Граф Игнатиев “, всички прилежащи улици към тях. Новите трамваи освен подсигуряват непорочност на въздуха, само че и непорочност от шума, тъй като всички тези 20 км трамвайни линии, които тропат и лопат в този момент, всичко това ще бъде обезшумено, с цел да могат в тези квартали хората да не чуват тези звуци, които има сега “.

„ Едно време, като станах кмет, най-младият тролей беше по-стар от мен, да не приказваме за трамваите, нямаше нито един. Но рейсовете от Орлов мост, изключително бяха видни по „ Цариградско шосе “, като тръгваха до „ Плиска “ – черен пушек. Също бяха остарели „ Икарус “ и нямаше нищо ново “, разяснява министър председателят, представен от " Фокус ".

По думите му в този момент всичко е актуализирано и то по най-високи стандарти. „ Като постигнете към този момент да се уплътни и с метрото към този момент зоната, би трябвало да извършите скъпа зона в София - центъра. Така както цяла Европа – който желае самичък човек да се разхожда с колата из града, би трябвало да си заплаща повече, тъй като замърсява и въздуха повече. Тези пари би трябвало да отидат в места, където да свалим хората от колите. Не стига, че е по-евтино и бързо, само че и 100% екологично чисто. Тези зони за отдих, парковете, домовете за обществени грижи и това което вършим, е мисля напълно в интерес на хората. Надявам се до края на годината да почнем от „ Младост “ от „ Черната котка “ или „ Църна маца “. От „ Младост “ Горанов тръпне в очакване да стартираме до „ Църна маца “ и надлежно от другата страна от „ Борис III “ до автомагистрала „ Люлин “, сподели още Бойко Борисов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова добави, че са разговаряли с министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и чакат АПИ да разгласи процедурата за избор на реализатор за целия сектор от ж.к. „ Младост “ до автомагистрала „ Тракия “ доникъде на месец март. „ Това значи, че имаме късмет до края на годината да стартираме построяването на разширението на Софийския околовръстен път “, сподели още Йорданка Фандъкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР