Столична община беше одобрена за участие като водещ град в

...
Столична община беше одобрена за участие като водещ град в
Коментари Харесай

В София ще бъде изграден градски „зелен“ коридор


Столична община беше утвърдена за присъединяване като водещ град в план URBiNAT - URBan-Innovative-NATure, финансиран по Програма „ Хоризонт 2020 “ на Европейския съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Проектният консорциум включва още два водещи града - Порто (Португалия) и Нант (Франция), а градове - почитатели са Брюксел (Белгия), Хое Тоструп (Дания), Сиена (Италия) и Нова Горица (Словения).

Програма „ Хоризонт 2020 “ дава безплатна финансова помощ за реализация на „ зелени “ решения в трите водещи града в плана. С дейното присъединяване на гражданското общество всеки град-партньор ще предложи за осъществяване планове, включващи новаторски природосъобразни решения в четири области - Енергия, Вода, Околна среда и Биоземеделие, които ще образуват градски „ зелен “ кулоар. Като изцяло природосъобразно решение, коридорът ще сплоти инфраструктурни детайли и градски общностни начинания, които ще се осъществят върху съответна територия.

Предстои общината да дефинира регион, в който да бъде планиран и построен софийският „ зелен “ кулоар, и да разпознава плановите хрумвания, които да бъдат осъществени в него.

„ Бюджетът на Столична община по URBiNAT е в размер на 1,2 млн. евро, като финансирането е 100% грант, възложен от Европейския съюз “, съобщи заместник-кметът на София по вложения и строителство Ирина Савина.

Партньори на общината по плана са УАСГ и Асоциацията за развиване на София. Срокът за осъществяване на плануваните действия е 5 години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР