Столична община – Направление Архитектура и градоустройство организира среща за

...
Столична община – Направление Архитектура и градоустройство организира среща за
Коментари Харесай

Столична община инициира дискусия за възстановяване на войнишкия мемориал пред НДК

Столична община – Направление „ Архитектура и градоустройство ” провежда среща за разискване на план на задание за възобновяване на Мемориала на починалите бойци от Първи и Шести софийски пехотни полкове, което да послужи за основа на подготвяния архитектурен конкурс по Закона за публичните поръчки.

Техническото задание слага условия за реализиране на естетическа, прочувствено въздействаща, здравословна, безвредна и общодостъпна среда, в която да бъде материализирана историческата, културната и родовата памет за починалите бойци от Първи и Шести софийски пехотни полкове. Всяко предлагано решение за възобновяване на мемориала следва да способства за пълноценното обогатяване на съществуващата физическа среда посредством пространствено обоснована и естетически уравновесена интервенция. Всяко предложение следва да потвърждава, че при реализацията си действително ще увеличи качеството на средата на парковото пространство, без да препятства и променя характера на всекидневно осъществяваните действия на територията на парка.

Заданието е направено от екип на „ Национален център за териториално развиване “ ЕАД след извършена процедура по реда на Закона за публичните поръчки.

Очакваме Ви на 26 април 2023 година /сряда/ от 17,30 часа в Зала 1 на Съюза на архитектите в България, София, ул. „ Кракра “ 11.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР