Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) и Столична община (СО)

...
Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) и Столична община (СО)
Коментари Харесай

Полицията към абитуриентите: Без пиротехника около храмовете, не оставяйте боклуци

Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) и Столична община (СО) подхващат строги ограничения за безпроблемно протичане на баловете . " Заедно със Столична дирекция на вътрешните работи желаеме да осигурим естественото и безпроблемно протичане на абитуриентските балове ", сподели шефът на дирекция " Сигурност " на Столична община (СО) Кристина Лазарова по време на брифинг. Нашата цел е да осигурим на младежите празник, а не да се трансформираме в институции, които единствено глобяват и пречат на децата да честват, желаеме те да изкарат празника живи и здрави, само че от това да не страдат и жителите и гостите на столицата, изясни Лазарова, съобщи Дарик.

Тя добави, че е неразрешена използването на пиротехника в региона на храмовете, като даде за образец вчерашния ден, в който тези правила са нарушавани от зрелостниците.Директорът напомни, че има и правила за използването на божествен газ , който води до заплаха за здравето на младежите и на всички околни.

По думите на Лазарова след вчерашния ден пред патриаршеската катедрала „ Свети Александър Невски “ се видяни огромни купчини боклуци. Тя моли младежите да бъдат виновни и да не оставят отпадък след себе си. За тези ограничения контролиращ орган ще бъдат сътрудниците от Столична дирекция на вътрешните работи, сподели Лазарова. И добави, че в контрола ще се включат и екипите от Общинска полиция, както и столичното видеонаблюдение, с цел да могат да реагират съответно и в точния момент.

Заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Алексиев сподели, че главната им задача е празникът да остане празни к. По думите му в тази връзка от Столична дирекция на вътрешните работи са подхванали ограничения, започвайки от пътния травматизъм, има засилени инспекции от " Пътна полиция " и " Охранителна полиция ". Комисарят изясни, че в ограниченията за сигурност се включват и цивилни екипи, които ще следят напредването на празнуващите зрелостници. Те ще подават информация и на сътрудниците си от " Пътна полиция ", с цел да може сега, в който се установи нарушаване, да се глоби, уточни още Алексиев.

По думите на заместник-директора на Столична дирекция на вътрешните работи ще има засилени ограничения и надзор за използването на наркотични субстанции и алкохол. В регионите на заведенията, където се организира празника, ще има засилено полицейско наличие като по-късно ще има още веднъж инспекции на водачи за алкохол и наркотични субстанции - когато потеглят от заведенията, изясни още той. " Във връзка с миналия ден молим в региона на храм-паметник " Александър Невски " да няма потребление на пиротехника ", прикани Алексиев.

И изясни, че единствено за вчерашния ден има връчени 10 призовки за лица употребявали пиротехнически произведения, които през днешния ден би трябвало да се явят в съответното районно ръководство и да бъдат глобени според законодателството.

Комисарят прикани жителите и обществото да бъдат дейни в подаването на сигнали, когато виждат нарушавания на публичния ред.

Инспектор Милен Писаров от бранш „ Контрол на общоопасните средства “ при Столична дирекция на вътрешните работи разясни, че използването на пиротехнически произведения в регионите на храм-паметници и манастири е неразрешена със закон, като глобата за в началото нарушаване е от 500 до 2500 лв., а при наново - от 3000 до 8000 лв..

Нямаме статистика във връзка с нарушаванията на пътя , само че най-често следените от сътрудници нарушавания са за липса на предпазен колан - както на лидера, по този начин и на пасажерите, уточни началникът на отдел " Пътна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи комисар Николай Крушарски. И добави, че за това нарушаване глобата е 50 лв.. Непоставянето на колан води до последващо нарушаване, което ние всички виждаме - излизане през прозорците на автомобила, за което зрелостниците също ще бъдат глобени, уточни Крушарски.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР