Столичен общински съвет и ЦГМ целят получаването на съдебна индулгенция

...
Столичен общински съвет и ЦГМ целят получаването на съдебна индулгенция
Коментари Харесай

Милка Христова: СОС и ЦГМ злоупотребяват с право и търсят съдебна индулгенция за свои незаконосъобразни решения

Столичен общински съвет и ЦГМ целят приемането на правосъдна индулгенция за незаконосъобразно взетите решения от болшинството на ГЕРБ в СОС.Това съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Милка Христова във връзка вчерашното съвещание на ВАСпо касационните тъжби на СОС и ЦГМ против решението на Административен съд София-град от 17.02.2017г., с което се анулира решението на СОС за увеличение на цената на еднократното билетче на 1.60 лева и на талоните за 10 пътувания.

Тя напомни, че дружно с сътрудниците й от групата на Българска социалистическа партия в СОС от два месеца предизвестяват, че се готви процедурна хватка от болшинството на ГЕРБ в СОС, която цели „ делото за билетчето " да бъде прекъснато пред Върховен административен съд, и цената на билета от 1.60 лева да се резервира. " За страдание тези предизвестия се осъществиха ", съобщи Христова. На 5 април 2018г. СОС одобри нова Наредба, уреждаща организацията на превоза в Столична община и транспортните документи, с която се анулира напълно обжалваната Наредба, само че се резервира цената на увеличеното еднократно билетче и на талоните за 10 пътувания.

„ Целта на занаятието е обикновена и доста ефикасна. Делото, което е пред Върховен административен съд, остава без предмет на обжалване и без юридически интерес, заради което следва да бъде прекъснато все едно, че незаконосъобразното решение в никакъв случай не е било взето! ", изясни Милка Христова. Жалбоподателите в лицето на ЦГМ и СОС постъпиха точно по този начин. На 18.04.2018г. те подават молба за преустановяване точно с сходни доводи! Представителите на жителите възразиха против това искане. Доводите на Христова са, че предметът на делото не е изнемощял и ползата на жителите е непокътнат, тъй като наредбите от анулираната Наредба, които са атакувани - нарасналата цена - се резервират напълно в новата Наредба. Тя добави, че и новата Наредба е обжалвана от жителите.

„ На процедура се получава следното, изясни Христова - СОС взема неправилни решения, жителите ги нападат, а първоинстанционният съд ги анулира. Органът на локална власт апелира пред Върховен административен съд и когато би трябвало да се получи дефинитивно правораздаване пред тази инстанция, СОС самичък анулира противозаконните си решения, искайки от Върховен административен съд да приключи делата, заради липса на предмет на обжалване и юридически интерес. По този метод жителите не могат да стигнат до краен правосъден надзор и да открият с влезнало в действие решение, че техните избраници не постоянно вземат верни решения. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР