Столичанин извърши собствено разследване срещу потенциален крадец. Камерата пред дома

...
Столичанин извърши собствено разследване срещу потенциален крадец. Камерата пред дома
Коментари Харесай

Столичанин сложи камера на вратата си и засне нещо щокиращо

Столичанин извърши лично следствие против евентуален апаш. Камерата пред дома му снима по какъв начин подозрителен мъж ревизира дали жилищата в кооперацията са отключени.

Снимка: btvnovinite.bg
В столичния квартал „ Лагера” малко след 3 ч. сутринта неизвестен мъж се опитва да влезе в един от апартаментите. Това, което не е знаел, е, че на звънеца има инсталирана камера, която записва всеки път, когато има движение.
На тези кадри попада Любомир Коцев рано сутринта, проверявайки записите от камерата пред апартамента му.
„ Опитва да влезе в моя апартамент и в апартамента на моя съсед. Разчита вратите да са отключени. По съвсем деликатен начин натиска бравата, за да може да не се чуе шум”, разказа Любомир.

Снимка: btvnovinite.bg
Той веднага публикува кадрите в интернет и прави свое разследване кой е мъжът, опитал се да влезе в апартамента му. Само за няколко часа с него се свързват и други потърпевши, които разпознават мъжа.
Според Любомир само за седмица мъжът е опитал да ограби няколко апартамента. „ В кв.„ Младост” е опитал да влезе, успял е на 2 места, взел е пари и ценности”, разказва Любомир.
Съсед на мъжа, заснет от камерата, коментира, че той редовно е арестуван за домови кражби. Не го показваме от съображение за сигурност.
„ Голяма част от живота си е прекарал в затвора, всички знаят с какво се занимава, но като цяло не се гордее с това. Даже обясняваше, че е станал нов човек. Имаше фирма към затвора, която му беше дала работа и му беше намалила присъдата”, посочи съседът.
От СДВР коментираха, че извършителят все още е неизвестен.
Само преди 2 седмици мъж хвана обирджии в дома си с мобилно приложение за следене на кучета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР