Столичани вече могат да плащат данъка за автомобилите си за

...
Столичани вече могат да плащат данъка за автомобилите си за
Коментари Харесай

От днес: 5% отстъпка от данъка за кола в София

Столичани към този момент могат да заплащат налога за колите си за 2023 година, оповестява на своята фейсбук страница зам.-кметът по финанаси, опазване на здравето и превоз на Столичната община Дончо Барбалов.

Задълженията могат да се погасяват във всеки от районните данъчни отдели на София, посредством финансови медиатори, или онлайн на адрес.

Срокът за прилагане на 5% отстъпка от налога е 30 април 2023 година. Тя се получава, в случай че цялата дължима сума бъде импортирана едновременно.

При заплащане на налога на части, периодите са: 30 юни 2023 година – първа вноска и 31 октомври 2023 година – втора вноска.

И тази година локалните налози не са изменени и са същите, каквито през предходната. Формулата, по която се образува данъкът, включва година на произвеждане, мощ и екологичен стандарт на колата, показва зам.-кметът.

Той осведоми, че акцията за заплащане на локален налог за недвижимите парцели и такса " боклук " ще стартира през февруари.

Погасяването на локалните данъци става по реда на тяхното пораждане. По закон при неплатени налози за минали години, системата регистрира първо тяхното покриване, разяснява зам.-кметът Барбалов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР