Столичани ще могат да ползват първия участък от третата линия

...
Столичани ще могат да ползват първия участък от третата линия
Коментари Харесай

5 нови метро спирки ще има от есента на 2019

Столичани ще могат да употребяват първия сектор от третата линия на метрото от септември 2019 година Очаква се тя да обслужва още към 130 000 души на ден. Ново хранилище също е част от плана за метрото. То би трябвало да е изцяло готово до края на годината, а 9 метровлакове към този момент са на място, написа Столица.бг

Около 76% от работата по първия стадий на строителството са изпълнени. Дейностите, свързани с работата на тунелопробивната машина са изпълнени на 80%, акцентира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Проектът за строителството на метрото в София се развива по график и не стопира, даже в спешни обстановки означи Фандъкова.

Министърът на превоза Росен Желязков съобщи, че построяването на стадий 1 и стадий 2 са основават сигурност за положителното ръководство и европйеско съфинансиране, както и ефикасното потребление на превоза.

Инж. Стоян Братоев от “Метрополитен ” ЕАД акцентира, че строителството протича при доста тежки условия. Около 3 км от третата линия на метрото минава под реки.

Заради минаването на тунелопробивната машина под линия 1 на метрото ще бъде спряно придвижването на метровлаковете по първата линия сред метростанциите Сердика и Национален стадион Васил Левски на 3 и 4 ноември (събота и неделя).

На мястото на метрото общината ще пусне рейс, които ще се движи сред пл. “Св. Неделя ” и ул. “Граф Игнатиев ” при Националния стадион. Очаква се той да се движи по разписанието на метрото.

Влаковете ще спрат да се движат след 18 часа в петък и ще бъдат пуснати рано сутринта в понеделник, твърди столичния кмет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР