Столичани са изправени пред дилема как ще се отопляват през

...
Столичани са изправени пред дилема как ще се отопляват през
Коментари Харесай

Столичани пред дилема как ще се отопляват през зимата

Столичани са изправени пред алтернатива по какъв начин ще се отопляват през зимния интервал, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Васил Гроздев показа пред БГНЕС, че ще се отоплява на парно. Въпреки, че за него това не е най-изгодният вид, той изясни, че не може да си разреши различен метод на отопление. Мъжът акцентира, че сметките го тормозят при тази инфлация и въпросът е по какъв начин ще ги заплаща.

„ Аз съм на твърдо гориво и ми е доста скъпо “, съобщи Марияна Василева. Жената посочи, че живее в къща в провинцията, на 30 километра от София, и към 3 000 лв. ѝ костват за целия зимен интервал въглищата и дървата. Тя е безапелационна, че животът е доста сложен.

Станка Димитрова изясни, че няма различен вид, с изключение на да се отоплява на климатик, тъй като блокът, в който живее нито е остарял, нито има „ Топлофикация “. „ Въобще не я виждам тази зима. И съм с възпитаник, 15-годишен “, сподели тя. Според нея ще има пренатоварване на мрежата при всички случаи тази зима. „ Мен ужасно доста ме е гняв, че хората в Народното събрание, техният живот е елементарен, не можаха да схванат, че българският народ е ужасно обезверен и ужасно безпаричен, тях несъмнено не ги интересува по какъв начин ще живеем ние, нито по какъв начин ще живеят децата ни “, съобщи дамата. Димитрова показа, че има и 25-годишен наследник, който ще става скоро татко, и не знае по какъв начин младежите като него въобще ще се оправят със сметките. „ В момента виждам по какъв начин всичките ни политици са уплашени, подвигат плещи, не знаят тъкмо какво да създадат. Но това нас какво ни визира, какво сме отговорни ние, жителите “, сподели още тя. Жената добави, че чува, че и налозите ще се вдигнат. Според нея българинът е обуздан и отново ще си ги заплаща. Тя добави, че най-вече ѝ е жалост за възрастните хора, тъй като са работили по 50 години за страната си, а тя им се отплаща по този начин.

Петьо Станчев също ще се отоплява на климатик. Според него това е най-хубавият вид. Той сподели, че има известно терзание по отношение на сметките, които ще заплаща, тъй като всичко е скочило двойно.

Снежанка ще се отоплява през зимата с парно. „ Аз съм удовлетворена от парното. За мен това е най-изгодният вид, макар че споделиха, че парното в този момент ще е по-високо и по-добре с ток, само че при мен в целия апартамент си ми е идентична температурата и съм удовлетворена. Плащам разсрочено и съм удовлетворена дори от това заплащане “, показа тя. Жената е обезпокоена от високите сметки, които може да се наложи да заплаща, тъй като по думите ѝ всеки ден се разяснява, че ще има нарастване. „ Но все някак би трябвало да се отоплявам. Ако е с електричество, би трябвало една стая да си oтопля. Поддържам целия апартамент на доста висока температура, към 18 градуса, само че на всички места като е еднообразно, то не се усеща студено “, сподели още Снежанка.

Борислава няма концепция по какъв начин ще се отоплява. „ Предпочитам да съм на парно с контролно отопление “, акцентира тя и тук не става въпрос за по-изгоден вид, а за това, че ѝ подхожда най-вече като топлота. Борислава също се тормози за сметките, само че е безапелационна, че избира парното пред тока, надлежно климатика.

Кристина ще се отоплява на ток. „ Бяхме на газ, само че уви, свърши газа “, показа пред БГНЕС дамата. „ Всеки се тормози от високи сметки, аз в това число “, сподели още тя.

И Иво ще се отоплява с климатик през зимния интервал, тъй като за момента това е най-изгодният му вид. Той посочи, че ще отоплява цялото си жилище. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР