Столичани, които имат постоянен адрес в София, вече могат да

...
Столичани, които имат постоянен адрес в София, вече могат да
Коментари Харесай

Софиянци вече ще могат да сменят личните си документи в най-близкото районно управление на МВР

Столичани, които имат непрекъснат адрес в София, към този момент могат да подават заявки за издаване на български персонални документи във всяко едно районно отделение в София.
С платена такса за елементарна или бърза услуга те могат да отидат във всяко районно – от Първо до Девето и да изискат елементарна или бърза процедура за издаване на персонални документи. Целта е да се облекчат по-натоварените звена, които издават български документи за идентичност и за улеснение за жителите, които могат да отидат в полицейско ръководство, което не е по непрекъснатия им адрес.От Министерство на вътрешните работи разгласяват и работно време на всички звена за документи в районните ръководства на територията на София в делнични дни: От 08.00 ч. до 17.45 ч. без обедна отмора.

Заявления за издаване на документи се подават и в отдел „ Български документи за идентичност ” (ОБДС) - Столична дирекция на вътрешните работи с адрес: гр. София, бул. „ Княгиня Мария Луиза ” № 91.

Готовите персонални документи се получават в районното ръководство, където са подадени. От Столична дирекция на вътрешните работи са изготвили и график на дежурните звена за издаване на персонални документи в съботните дни през месец ноември 2022 година, с работно време от 08.30 ч. до 14.30 ч.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР