Столичани издирват регистрационните номера на автомобилите си във фейсбук група

...
Столичани издирват регистрационните номера на автомобилите си във фейсбук група
Коментари Харесай

Шофьори изгубили регистрационните табели на колите си при пороя в София

Столичани търсят регистрационните номера на колите си във фейсбук група след вчерашния пороен дъжд в София. След като попаднал на доста изявления на хора, сблъскали се с този проблем, един от членовете на групата “I see you KAT –София” решил да провежда столичаните да пуснат информация за изгубени и открити табели. Някои хора съумяха да издирят регистрационните номера на колите си, само че други нямаха този шанс. От Министерство на вътрешните работи обясниха, че с цел да си вземат пострадалите нови табели, е нужно да им бъде издадена служебна записка, след което да отидат в „ Пътна полиция”, напомня радио "Дарик ".

Проливен дъжд се изсипа нощес в столицата, като по калкулации на синоптиците в другите региони на София са паднали сред 23 и 46 литра на квадратен метър дъжд при междинна месечна норма за юни от 75 литра на квадратен метър. Заради дъжда улици замязяха на реки, а екипите на пожарната са реагирали на над 250 сигнала за наводнени улици, изби, приземни етажи, подлези, заведения за хранене, детски градини.

В обществените мрежи се появиха голям брой фотоси, които онагледиха обстановката в столицата по време на и след пороя. Впечатление направиха и колите, чиито регистрационни номера бяха изпаднали някъде по пътя. Между хората, които се оплакваха от усложненията поради проливния дъжд и тези, които демонстрираха подигравка в обстановката и означиха, че столицата се е трансформирала в сходство на аквапарк, имаше и водачи, които издирваха табелите на колите си в обществената мрежа.

Един от членовете на известната фейсбук група „ I see you KAT-София” Васил Бакалов решил да разгласява пост, под който да се споделя информация за изгубени и открити регистрационни табели. Някои хора съумяха да открият изгубените си номера, само че други нямаха този шанс. "Създадох този пост, защото след огромната стихия имаше доста постове на хора, които са изгубили регистрационните си табели и такива, които са разкрили непознати табели. Реших да класифицирам информацията на едно място, с цел да е по-лесно на хората. Вече има много хора, които откриха изгубените табели по този метод ", сподели основателят на концепцията.

Станислав Славов от „ Национална полиция” изясни пред Дарик какво би трябвало да направи всеки от водачите, изгубили табелата си. "Първото, което той би трябвало да направи, е да се обади в съответното районно ръководство и да съобщи неналичието на тази табела. След като той съобщи неналичието на табелата надлежно на него му се издава служебна записка и по-късно той би трябвало да се насочи към пунктовете на "Пътна полиция ", към по този начин наречените канали и да си вземе нова регистрационна табела, с цел да може да възвърне придвижването на своя автомобил ", сподели Славов.

Неприятна е обаче обстановката за посетители на София, които са посетили града през вчерашния ден и са имали неприятния шанс да изгубят табелата си. "Без регистрационна табела сами се досещате, че няма по какъв начин колата да се движи законно по пътищата на страната. В подобен случай лидерът е задължен да откри вид по какъв начин да придвижи транспортното средство до мястото, където е адресно регистриран, тъй като тази услуга се прави на мястото, където е адресно регистриран ", сподели Славов.

Така след вчерашния проливен дъжд, до момента в който някои табели стоят облегнати на стълбове и огради в София, само че не са попаднали във фейсбук група, столичаните техни притежатели ще би трябвало да освободят няколко часа от идващите дни, с цел да се наредят на опашка в „ Пътна полиция” и търпеливо да изчакат, с цел да могат да употребяват колите си. Именно от опашките в КАТ се възмути вътрешният министър Валентин Радев неотдавна след свое посещаване в столичната "Пътна полиция ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР