Столът на председателя на Камарата на представителите на САЩ остана

...
Столът на председателя на Камарата на представителите на САЩ остана
Коментари Харесай

3 дни. 11 вота. И все още няма председател на Камарата на представителите на САЩ

Столът на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати остана празен за трети следващ ден, откакто водачът на Републиканската партията Кевин Маккарти още веднъж не съумя завоюва задоволително гласове, оповестиха Би Би Си и АП.

Маккарти загуби седмия, осмия, а по-късно и историческите девети, десети и единадесети кръг от гласуването. Въпреки бурните митинги на демократите, републиканците гласоподаваха за отсрочване на съвещанието, тъй че вотът ще продължи и през днешния ден.

" Очевидно обичам да влизам в историята ", съобщи Маккарти без очевидно терзание.

Неуспешните вотове в Камарата на представителите сковаха държавното управление на Съединени американски щати - обстановка, невиждана от ерата преди Гражданската война, разясняват международните организации. От 1860 година, когато профсъюзът на Съединените щати се бори по въпроса за робството, долната камара на Конгреса не е гласувала толкоз доста пъти за избор на ръководител. Тогава са били необходими 44 вота.

Сега група от 20 твърдолинейни републиканци отхвърлят да дадат на Маккарти нужните 218 гласа. " Бунтовниците " са скептични към консервативната почтеност на калифорнийския конгресмен, макар утвърждението му от някогашния президент Доналд Тръмп.

Един от тях - Ралф Норман от Южна Каролина, сподели пред Би Би Си, че просто не има вяра на Кевин Маккарти.

Безпрецедентната обстановка накара и президента Джо Байдън да призове конгресмените от ръководената от републиканците Камара на представителите на представителите да " се съвземат ", като съобщи в сряда, че безредният конфликт за установяване на водач на Камарата се отразява зле на Съединени американски щати. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР